tirsdag 9. oktober 2012

Montezuuuuuuma


Hei!

Helga starta med at vi dro til San Jose, der mamman min dansa i en dansekonkurranse med kollegene hennes. De VANT! Det var syyykt, hele publikum reiste seg og jubla og skreik. I bussturen tilbake var det god stemning, for aa si det saann.


For noen uker siden spurte Inga (tyskutvekslingsstudent) om jeg ville vaere med henne og hennes bestevenn i Costa Rica (innfoedt/tico) til Montezuma. Jeg svarte selvfoelgelig ja, og paa loerdag dro vi.
Paa fredag sendte Inga meg en melding og sa at veldig lite var planlagt, men det er saann naar man drar paa tur med folk fra Costa Rica. Jeg tenkte med meg selv at dette kunne bli ganske interessant. Det ble helt utrolig!
Det hele starter med at jeg er presis paa bussholdeplassen klokka 07.20 paa loerdag og sender som avtalt en melding til Inga. Hun forteller meg at jeg skal gaa til en bussholdeplass litt lengre nede og sier at de kommer. Jeg finner bussplassen, og venter... og venter... Saa faar jeg en melding der hun skriver at hun beklager, men vennen hennes spiste da hun kom. Det gjoer ikke noe for meg, men da det har gaatt 15 min. til sender hun meg en melding og sier at hun fortsatt er der, og etter fem minutter til kommer hun til bussplassen og henter meg. Hahaha, det hele endte med at pappan til Nana (tico) kjoerte oss til ferja.


Jadda, det var en god start! Herfra gaar alt den riktige veien. Vi tok ferja og en buss i 2 timer, egentig er det bare 14 km, men veien er saa daarlig at det tok 2 timer. Saa kom vi altsaa til Montezuma en vakker liten by, der hvor folk tar livet som det faller seg. Det finnes strender paa strender og vi dro/klatret til en foss der vi bada. Vi dro ogsaa til en elv og koste oss i hengekoeyene utenfor hotellrommet. Det er vanskelig aa beskrive denne byen, men den har ikke en skole og turister er veldig viktig for oekonomien. Det maa rett og slett bare oppleves! Her kommer noen bilder som kan beskrive noe, men du er noedt til aa dra ditt for aa virkelig faa en foelese av hvor utrolig det er!
























Saann ser det ut naar man har vaert paa tur...

Neste helg drar jeg med AFS til Peninsula de Osa! Alle som har vaert der sier at det er fantastisk, det skal visst vaere et av de vakreste stedene i Costa Rica. Jeg GLEDER meg!

¡Pura vida!


4 kommentarer:

  1. Så koselig! Ser ut som en flott tur (:

    Så ville jeg bare si at bildene dine er kjempeflotte! Muy bien (: Gleder meg til å se mer!

    SvarSlett
  2. Jeg ville også si at du tar fine bilder, men hu derre søstra mi kom meg i forkjøpet igjen, men jeg velger å si det forde.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hahahaha, tusen takk, Jonas! Jeg haaper du har det bra oppi nord! Det hadde ikke gjort noe hvis du sendte meg litt av kulden jeg kan tenke meg dere har der oppe...

      Slett