tirsdag 11. september 2012

Paa tur til Jungelboken!

I helga dro jeg med AFS til Tortugero, nord-oest i landet. Det var rett og slett helt fantastisk. For aa komme til hotellet maatte vi kjoere mer eller mindre 1 time med baat i en svingene elv med regnskogen paa alle kanter. Naturen i Costa Rica er helt utrolig, hver gang jeg kjoerer med buss til ett eller annet sted saa blir jeg helt bergtatt (bokstavelig talt) av fjellene og naturen som er i dette landet! Det er anderledes og nydelig.

Tortugero var ikke et unntak, og vi kom til et hotell, som var vellutsyrte og moderne hytter i regnskogen, med god mat fra kjoekkenet og et stort basseng formet som en skillpadde.Vi dro til en strand, og det var som aa komme til Pirates of the Caribbean, vi gikk paa tur i jungelen og jeg bare forventa at Baloo eller noen andre figurer fra Jungelboken skulle komme fram mellom buskene.

Man kunne melde seg paa en tur for aa se paa skilpadder (de stoerste som finnes) som kommer for aa legge egg paa stranda. Dette foregaar om kvelden, og vi maatte ha paa oss moerke klaer og vi kunne ikke ha med noen form for kamera. Da vi kom dit fortalte guiden oss at maalet var aa se tre ting:
- En skilpadde som var paa vei tilbake til havet
- En skilpadde som legger egg (den gaar i en slags transe under egglegginga)
- En skilpadde som kamuflerer "reiret"

Vi fikk se alt, og det var rett og slett uvirkelig. Aa staa en meter fra en gedigen skilpadde og se paa mens den legger egg er ikke noe man gjoer hver dag. Skilpaddene kan bli over 100 aar (ingen vet akkurat hvor gammel), naar de er rundt 15-20 aar begynner de aa legge egg, foer dette har det vaert verden over, men det er bare paa dette stede (Tortugero) de legger egg.

Her er noen bilder:

Shopping i hovedstaden :))


Joda, jeg hoerte Jack Sparrow inne i skogene!

En norsk og en islandisk :))


Saann ser bussene ut i Tortugero

Poserer for kamera :) I virkeligheten toerker den vingene sine.




Dette er maten til noen aper, og vi kunne smake :) De smakte som krydder...





Disse er overalt, og vi hadde en baby paa veggen hele oppholdet :)

Her kommer noen av bananane i Norge fra :))

¡Pura vida!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar