tirsdag 24. juli 2012

En liten oppdatering

Hei!
Naa har jeg vaert i Costa Rica i 4 netter. Da vi kom til Costa Rica dro vi rett paa camp, der vi laerte om den  Costa Ricanske kulturen. Vi er ca. 100 studenter fra AFS som har dratt til Costa Rica, saa vi var mange. Etter too netter paa camp, tok vi buss til hver vaar by. I byen min er det tre andre studenter fra AFS, og vi skal gaa paa samme skole. Det er en fra USA, en fra Island og en fra Sveits. Da vi kom var alle vertsfamiliene samla, og vi spiste et maaltid. Jeg moette mamman min, soestra mi, kusina til mamman min og onkelen min og kjaeresten hans. I Costa Rica er alle veldig imoetekommende og jeg foeler meg veldig velkommen.

I gaar var jeg paa skolen min aa kjoepte skoleuniform og jeg fikk timeplan. Noen dager slutter begynner jeg klokka 1 og andre dager klokka 7... Det overrasker meg hvor tidlig de staar opp her. Jeg tror det er helt vanlig aa staa opp klokka 5. Og jeg som trenger mye soevn, haha! Men man faar mye ut av dagen, og det er jo bra :)

Spraaket er vanskelig, fordi jeg kan mer eller mindre ingenting... Men med en lommerordbok i haanda saa gaar det meste bra. Men jeg snakker med veldig hakkete og korte setninger, og det har foert til at jeg begynner aa tenke litt babyspraak aktig, saa derfor kan det hende at noen av setningene mine blir litt rare, men det faar dere bare taale.... Men da mammen min klarte aa mime fornoelsespark, skjoente jeg at alt gaar an aa snakke om selvom man ikke snakker samma spraak.

Som du skjoenner saa har jeg ikke med meg en Norsk datamaskin, saa jeg har ikke mulighet til aa skrive de tre siste bokstavene i alfabetet (ae, oe, aa), men men :)
Jeg vet heller ikke naar jeg faar mulighet til aa legge inn bilder, fordi vi ikke har internett i huset (jeg befinner meg hos bestemor), men jeg skal faa det til etterhvert.

I morgen skal vi paa tur til en provins i nord som heter Guanacasta (tror jeg), og det er det visst veldig varmt.  Varmere enn det er naa, og aerlig talt saa skjoenner jeg ikke hvordan det er mulig, fordi det er VARMT!
Byen jeg skal gaa paa skole i heter Epsarza, og jeg skal ogsaa bo der, men vi flytter neste uke. Naa fortiden bor jeg i en by som heter Varanca tror jeg.

Jeg tror det var det viktigste :)

¡Hasta luego!

PS: jeg har det forresten VELDIG bra for oeyeblikket :)

11 kommentarer:

 1. ENDELIG litt oppdatering!!! :D Du kan kanskje prøve å kopiere disse bokstavene? Æ Ø Å æ ø å
  Og lime inn, men det blir kanskje mye stress ;) Fint du har det bra!! Men svar meg på face når du får tid!! haha :P

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Så fint å høre at du har det bra! :D
  Språket blir sikkert flytende etterhvert. Du kommer til å bli sååååå flink (Y)

  Kos deg masse videre <3

  -Bakkerud

  SvarSlett
 4. Spennende med blogg - følger jo været via yr her, og skjønner at det er varmt og fuktig.
  <3

  SvarSlett
 5. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 6. Så bra å høre at du trives og har det bra! Jeg gleder meg masse til å følge deg videre på bloggen din, det blir spennende :)

  SvarSlett
 7. Kjempe fint å høre du har det bra!!:D gleder meg mye til å høre om alt!:) kos deg MYE !!<3

  SvarSlett
 8. hei igjen :-) prøver finne stedsnavnene på kartet her - finner ikke Varanca -> kan det skrives Hojancha mon tro. Mine spansk kunnskaper er som du vet null - - lykke til med flytting!

  SvarSlett
 9. Mamma, det var ikke Varranca, men Barranca. I det spanske spraaket uttales V og B uuuutrolig likt!

  SvarSlett
 10. Så morsomt med blogg:) Savner deg i klassen, men ser at du får et spennende år. Gleder meg til å følge med på hvordan du har det. Tidligere elever som har vært utenlands et år har skrevet reisebrev som jeg har lagt ut på skolens hjemmeside. Det hadde vært morsomt om du også kunne gjort det. Eventuelt kan jeg legge ut bloggen din:) Hilsen Trine Marit

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Trine Marit! Jeg savner dere i Norge ogsaa! Og ikke minst savner jeg Bamble vgs veldig mye. Selvfoelgelig kan du legge ut bloggen min, hvis du oensker det :)

   Slett